Carpaccio z polędwicy wołowej z marynowanym prawdziwkiem, polskim serem bursztyn i oliwą z oliwek
Kaczka w sosie rodzynkowym podana na prażonych jabłkach z kluskami kładzionymi
Stek z polędwicy argentyńskiej na gorącym kamieniu
Śledź w oleju lnianym z cebulą
Śledź pod pierzynką
Śledzik marynowany w mleczu podany z ziemniakami (tradycyjne danie łódzkie)
Domowy pasztet wieprzowy Polki
Tatar wołowy po Polsku z polędwicy
Wyborna deska serów (brie, ser pleśniowy lazur, kozi ser, ementaler, oscypek) podana w asyście włoskich orzechów i owoców
Pierożki z kaczką w grzybowym bulionie
Wątróbka indycza z wiśniami podana na prażonych jabłkach
Pierogi własnej roboty, do syta jak „dłoń” duże, z okrasą
z mięsem wołowym, kapustą i grzybami, ze szpinakiem i gorgonzolą, ruskie
Bigos staropolski, długo, długo warzony, typu szlacheckiego, nie wiejskiego, podany w chlebie
Cepeliny ręcznie robione z mięsem wołowym, okraszone skwarkami, podane ze słodką kapustą
Tradycyjny rosół
Domowa zupa pomidorowa
Barszcz „rubinowy” z ręcznie robionymi uszkami
Żur domowy na zakwasie z jajkiem i białą kiełbasą
Kapuśniak na wędzonce z prażokiem (tradycyjne danie łódzkie)
Schabowy z kostką podany z ziemniakami tłuczonymi ze skwarkami i mizerią
Polędwiczka wieprzowa faszerowana śliwkami podana z sosem żurawinowym z rozmarynem i kluskami kładzionymi z szałwią
Kurczę po polsku faszerowane chałką i wątróbką z koktajlem sałat
Filet z halibuta podany z pomidorami, purre ziemniaczanym i sosem maślany
Filet z sandacza w sosie winno-śmietanowym podany z puree z groszku zielonego i duszonymi ziemniaczkami
Zraz wołowy po staropolsku z kaszą gryczaną, sosem myśliwskim i ogórkiem kiszonym z tymiankiem
Chrupiąca kaczka lakierowana miodem podana z kluskami śląskimi i buraczkami
Elegancka golonka wieprzowa na kapuście zasmażanej
Stek z polędwicy wołowej podany z kapeluszami grzybów leśnych i zielonymi warzywami z nutą chili, krem balsamiczny
Sałata Cezar z kurczakiem marynowanym w jogurcie i cytrynie
Sałata zielona z gorącym plastrem sera koziego, karmelizowanym burakiem i prażonymi orzechami, z sosem vinaigrette
Sałata góralska z grillowanym serem wędzonym, boczkiem i dressingiem malinowo-musztardowym
Placki ziemniaczane z kremowym sosem grzybowym
Naleśnik szpinakowy z ratatouille warzywnym
Gołąbki faszerowane kaszą gryczaną na sosie z borowików
Kasza gryczana z boczkiem prażona
Kluski śląskie, domowej roboty
Surówka z marchewki z dodatkiem chrzanu i soku z pomarańczy
Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, jabłka i cebuli czerwonej
Buraczki zasmażane z nutą chrzanu
Ogórki kiszone w bukiecie z tymiankiem
Koktajl sałat
Ziemniaki po polsku (pieczone z czosnkiem i ziołami)
Biały ryż z warzywami
Kapusta duszona z boczkiem
Mix duszonych warzyw
Puree ziemniaczane z musztardą francuską
Naleśniki z serem kremowym i polewą pomarańczową
Lody własnego wyrobu z owocami sezonowymi i bitą śmietaną
spytaj kelnera o dostępne smaki
Rolada bezowa z likierem kawowym, mascarpone i wiśniami
Sernik z sosem czekoladowym i glazurowaną skórką pomarańczy
Szarlotka na gorąco z kulką lodów waniliowych
Fondant czekoladowy podany na malinowym sosie z kulką lodów waniliowych
Tort Polki
spytaj kelnera o dzisiejszą propozycję
Rosół z kluseczkami
Domowa zupa pomidorowa z makaronem
Paluszki z kurczaka z frytkami
Pulpeciki w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym
Naleśniki z kremem Nutella
Kluski leniwe z serem
Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe.
Zapisz się do naszego newslettera!
Restauracja lodz.restauracjapolka.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone Design: ComUp.pl
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej."