PRZYSTAWKI

STARTERS
Kosz pieczywa podany z pastą z makreli
8 zł

Basket of bread with delicious mackerel paste

Śledź w oleju z cebulą
17 zł

Classic herring in linen oil & onion

Śledź pod pierzynką
19 zł

Herring under fur coat

Domowy pasztet wieprzowy Polki
22 zł

Polka’s homemade pork paté

Tatar z polędwicy wołowej po polsku
36 zł

Polish sirloin tartare

PRZYSTAWKI CIEPŁE

HOT STARTERS
Wątróbka indycza z wiśniami podana na prażonych jabłkach
20 zł

Turkey liver in cherry marinade, served with sauteed apples

Pierogi własnej roboty, do syta jak „dłoń” duże, z okrasą (z mięsem wieprzowym, kapustą i grzybami, ze szpinakiem, ruskie)
24 zł

Handmade dumplings with (pork meat, cabbage & mushrooms, spinach, cheese & potatoes)

Bigos staropolski, na wieprzowinie, długo, długo warzony, typu szlacheckiego, nie wiejskiego, podany w chlebie
30 zł

Traditional Polish hunter's pork stew in a bread bowl