PRZYSTAWKI

STARTERS
Kosz pieczywa podany z pastą z makreli
7 zł

Basket of bread with delicious mackerel paste

Śledź w oleju z cebulą
16 zł

Classic herring in linen oil & onion

Śledź pod pierzynką
18 zł

Herring under fur coat

Domowy pasztet wieprzowy Polki
20 zł

Polka’s homemade pork paté

Tatar wołowy po polsku
34 zł

Polish beef steak tartare

PRZYSTAWKI CIEPŁE

HOT STARTERS
Wątróbka indycza z wiśniami podana na prażonych jabłkach
16 zł

Turkey liver in cherry marinade, served with sauteed apples

Bigos staropolski, na wieprzowinie, długo, długo warzony, typu szlacheckiego, nie wiejskiego, podany w chlebie
28 zł

Traditional Polish hunter's pork stew in a bread bowl

Pierogi własnej roboty, do syta jak „dłoń” duże, z okrasą (z mięsem wieprzowym, kapustą i grzybami, ze szpinakiem, ruskie)
22 zł

Handmade dumplings with (pork meat, cabbage & mushrooms, spinach, cheese & potatoes)