DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSES
Schabowy z kostką podany z ziemniakami tłuczonymi ze skwarkami
38 zł

Pork chop with bone served with mashed potatoes with scratchings

Polędwiczka wieprzowa faszerowana śliwkami podana z sosem rozmarynowym i kluskami kładzionymi z szałwią
38 zł

Pork loin stuffed with plums served with rosemary sauce & dumplings with sage

Kurczę po polsku faszerowane chałką i wątróbką z koktajlem sałat
42 zł

Polish style chicken stuffed with challah & liver served with mixed greens

Elegancka golonka wieprzowa na kapuście zasmażanej
46 zł

Pork shank served with fried cabbage

Filet z halibuta podany z pomidorami i z sosem maślanym
48 zł

Halibut filet served with tomato and butter sauce

Filet z sandacza w sosie winno-śmietanowym podany z aksamitnym groszkiem i duszonymi ziemniaczkami
50 zł

Zander fillet with creamy wine sauce served with butter sautéed potatoes & velvet peas

Zraz wołowy po staropolsku z kaszą gryczaną
48 zł

Polish old style stuffed beef roulades served with buckwheat groats

Chrupiąca kaczka lakierowana miodem podana z buraczkami i kluskami śląskimi
54 zł

Crispy duck glazed with honey served with beets & Silesian dumplings

Stek z polędwicy wołowej podany z kapeluszami grzybów leśnych i zielonymi warzywami z nutą chili
72 zł

Beef steak served with forest mushroom caps & green vegetables with a hint of chili