DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSES
Polędwiczka wieprzowa faszerowana śliwkami podana z sosem rozmarynowym i kluskami kładzionymi z szałwią
38 zł

Pork loin stuffed with plums served with rosemary sauce & dumplings with sage

Kurczę faszerowane po polsku chałką i wątróbką z koktajlem sałat
40 zł

Polish style chicken stuffed with challah & liver served with mixed greens

Elegancka golonka wieprzowa na kapuście zasmażanej
42 zł

Pork shank served with fried cabbage

Chrupiąca kaczka lakierowana miodem podana z buraczkami i kluskami śląskimi
48 zł

Crispy duck glazed with honey served with beets & Silesian dumplings

Schabowy z kostką podany z ziemniakami tłuczonymi z cebulą i skwarkami
36 zł

Pork chop with bone served with mashed potatoes with onion & scratchings

Filet z sandacza w sosie winno-śmietanowym podany z aksamitnym groszkiem i duszonymi ziemniaczkami
46 zł

Zander fillet with creamy wine sauce served with butter sautéed potatoes & velvet peas

Zrazy wieprzowe po staropolsku z kaszą gryczaną
48 zł

Polish old style stuffed pork roulades served with buckwheat groats

Filet z halibuta podany na pomidorach z sosem maślanym
44 zł

Halibut filet served on tomato with butter sauce

Stek z polędwicy wołowej podany z kapeluszami grzybów leśnych i zielonymi warzywami z nutą chili
68 zł

Beef steak served with forest mushroom caps & green vegetables with a hint of chili